Tijdens een bijeenkomst bij de Belangengroep Gehandicapten Capelle heeft wethouder Marc Wilson de Ongehinderd-app in gebruik genomen. Hiermee zet Capelle een flinke stap naar een nog toegankelijkere gemeente voor mensen met een beperking. De app biedt een actueel overzicht van de toegankelijkheid van publieke locaties, waaronder later ook van gemeentelijke gebouwen.

 

 

“We staan er vaak niet bij stil hoe lastig alledaagse dingen voor mensen met een beperking zijn. Boodschappen doen, sporten, een avondje uit. Niet altijd is de locatie goed toegankelijk of ontbreken de juiste voorzieningen voor mensen met een beperking. Ik vind dat iedereen in Capelle mee moet kunnen doen. Daarom ben ik blij dat we als gemeente zijn aangesloten bij Ongehinderd en onze gebouwen door gebruikers en professionals laten toetsen op toegankelijkheid.”

 

Beoordelingen

De Ongehinderd-app is er voor mensen met een beperking of begeleiders van mensen met een beperking. De gebruiker heeft inzicht in de toegankelijkheid van vrijetijdslocaties, winkels, horeca en gemeentelijke gebouwen. De app wordt gevuld met beoordelingen van gebruikers zelf en lokale testers van Belangengroep Gehandicapten Capelle, de Stichting Gebruikers Assistentiehonden en de Capelse Adviesraad Sociaal Domein.

 

“Steentje bijdragen”

Wethouder Marc Wilson: “Capellenaren en bezoekers van Capelle kunnen een steentje bijdragen door met de app hun favoriete plekken in Capelle aan den IJssel te beoordelen.” In de komende maanden toetst bovendien het keuringsteam van Ongehinderd de gemeentelijke gebouwen op toegankelijkheid. De bevindingen worden daarna in de app gedeeld. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de Apple App store. Mensen zonder smartphone of tablet kunnen ook terecht op app.ongehinderd.nl.

 

Ongehinderd

Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Ongehinderd toetst, adviseert en informeert over toegankelijkheid, met name door inzet van de Ongehinderd app. In opdracht van gemeenten en bedrijven toetst het keuringsteam allerlei locaties. Daarnaast is Ongehinderd de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Meer informatie is te vinden op www.ongehinderd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *