Blijdorp staat helaas al een paar jaar met stip op 1 als het gaat om meldingen van toegangsweigeringen voor mensen die afhankelijk zijn van een assistentiehond en sinds twee jaar is de volgende tekst op de website van het dierenpark te lezen:

Blijdorp wil in de nabije toekomst toegang gaan verlenen aan bezoekers die gebruik maken van assistentiehonden. Diergaarde Blijdorp heeft nog enige tijd nodig om een goede balans te vinden tussen de toegangsrechten van bezoekers met hulphonden en het dierenwelzijn van onze dieren maar ook die van de assistentiehonden. Wij rekenen op begrip van bezoekers dat wij, om dit te onderzoeken, enige tijd nodig hebben.

Nadat er op 1 april verschillende 1-april-grappen op sociale media de ronde deden, waarin stond dat in Blijdorp vanaf die dag assistentiehonden welkom zijn, hebben we wederom nagevraagd wat inmiddels de stand van zaken is als het gaat om toegankelijkheid van mensen die afhankelijk zijn van een assistentiehond. We kregen het volgende bericht:

“Op dit moment zijn wij in de afrondende fase van de toelating. Denk hierbij vooral aan de praktische zaken, als de aanmelding, speciale plattegrond, bebording etcetera. Er wordt nog steeds wekelijks geoefend met diverse honden. Ook is er geoefend met verschillende soorten assistentiehonden.

De verwachting is dat de assistentiehonden zeker voor de zomer toegelaten kunnen worden in Blijdorp. Wij zullen u informeren wanneer de assistentiehonden definitief naar binnen mogen.”

We wachten met smart op groen licht en zullen het uiteraard direct melden als het zo ver is. We houden positieve hoop tot 21 juni 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *