Op dit moment zijn er bij Stichting Gebruikers Assistentiehonden, over het eerste half jaar van 2015, 18 meldingen binnen gekomen van plaatsen waar een persoon met assistentiehond de toegang geweigerd wordt. Denk hierbij onder andere aan winkels, restaurants, theaters maar ook hotels.

Omdat de stichting pas sinds maart een website heeft en het nog relatief onbekend is dat wij een meldpunt voor toegangsweigeringen voor assistentiehonden en de bijbehorende baasjes zijn, verwachten wij dat er nog veel meer toegangsweigeringen zijn. Ook wil niet iedereen het melden, omdat mensen het soms zelf oplossen, of omdat iemand naar een andere locatie gaat als de mogelijkheid er is bijvoorbeeld.

Om het zo inzichtelijk mogelijk te maken om hoeveel toegangsweigeringen het gaat, vragen wij je om het toch zeker bij ons te melden, ook al is er een oplossing gekomen. Zo lang er gezegd wordt dat het om “slechts” enkele tientallen weigeringen per jaar gaat, zijn er weinig mensen onder de indruk. Laten we met zijn allen een zo realistisch mogelijk beeld proberen te creëren!

 

This Post Has 5 Comments

 1. Arend Heilbron

  Oké, ook ik zal omdat het belangrijk is melden welke weigeringen ik tot nu toe allen al dit jaar
  meemaakte : Aldi, westduinweg Scheveningen, ook nadat het zou zijn opgelost gebeurde nog 2x , idem bij Lidl alphons diepenbrockhof Den Haag wel 4x op 1 dag zelfs na dat ik toestemming had werd ik er als nog 2x uitgezet, Albert Heijn loosduinen, Hoofdplein daar is het opgelost maar iedere keer is het afwachten of ik er wel of niet in mag daar ga ik niet eens meer naar toe, verder was er 2 jaar terug een toestand in het Ikazia Ziekenhuis dat haalde de krant en televisie/ radio desondanks mag ik er nu nog steeds NIET in zelfs niet in de hal

 2. Aly Kort

  Ook in Maasstadziekenhuis geen toegang voor hulphond op verpleegafdeling.
  Bij klacht vertelde men dat dit aan de betreffende afdelingsmanager lag.Kan dus per afdeling anders zijn in het zelfde ziekenhuis. Ook een winkelier in Rhoon had hier moeite mee met toelaten, dan komt straks iedereen met zo’n hond!!!!!

 3. Pieter Kroon

  Ik ben onlangs 2x geweigerd met mijn hulphond bij restaurants namelijk:Watami in Wageningen en New Sing Kee in Den Haag. Ik wou overnachten in het Novotel in het centrum van Den Haag, maar toen ik 15€ moest betalen voor mij hulphond (huisdier toeslag), heb ik een ander hotel gezocht namelijk het Mecure.

 4. jacko

  In het UMC Utrecht zijn de volgende regels van kracht voor het mee nemen van geleide en ADL honden

  “Geachte heer,

  Een hulphond blijft zoveel als mogelijk bij de patiënt/eigenaar. Ook bij de polikliniekbezoeken.
  Er zijn geen voorzieningen, zoals een bench voor honden, in het UMC Utrecht.
  Indien de hond niet mee kan bij de onderzoeken dan zal de patiënt een begeleider mee moeten nemen die dan voor de hond zorgt.

  In alle gevallen adviseer ik u om – voordat u naar de afspraak gaat – telefonisch contact op te nemen met de betreffende polikliniek om navraag te doen of het mogelijk is om bij het betreffende bezoek of onderzoek uw hulphond mee te nemen, al dan niet met begeleider voor de hond.

  Ik hoop u hiermee voldoende ingelicht te hebben en wens u veel plezier met uw hond.

  Anke van der Avoort”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *