Onderstaand bericht kregen wij binnen. Zijn er meer mensen met een assistentiehond die dit probleem hebben en zo ja, waar? Ook dit is iets waar wij (in samenwerking met anderen) mee aan de slag gaan. Een berichtje kan via mail of het cantactformulier!

 

Dat toegankelijkheid en bruikbaarheid helaas niet altijd samen gaan, bleek maar weer toen ik net een boodschapje bij een supermarkt wilde doen. Ik ben zeer slechtziend en zit in een rolstoel. Bij deze supermarkt is geen servicebalie om de hond neer te leggen, terwijl ik boodschappen doe (zoals bij de andere plaatselijke supermarkt), dus neem ik de hond mee langs de schappen. Mijn hond is overigens meer dan welkom!

Maar waar laat ik dan de boodschappen? Ik heb immers geen ruimte en handen voor een rolstoel, hond en wagentje of mandje. Andere lotgenoten tipten mij, om te vragen of er een personeelslid mee kan lopen die dan ook de boodschappen uit de schappen voor me kan pakken, want vanuit de rolstoel kan ik daar niet bij. Helaas blijkt daar bij deze supermarkt totaal geen mogelijkheid voor te zijn, zodat de winkel wel toegankelijk is met de rolstoel en assistentiehond, maar helaas niet bruikbaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *