Vanmiddag hebben we deel 1 van de enquête over toegankelijkheid bij ziekenhuizen verzonden. Als eerder gezegd hebben we ervoor gekozen in ronde 1 de academische ziekenhuizen te benaderen en alle ziekenhuizen in de provinciehoofdsteden van Nederland. We verwachten binnen enkele weken alle overige ziekenhuizen te benaderen. Zodra we een representatief aantal reacties hebben ontvangen zullen we dit met jullie delen via onze website. Hoe we dit precies vorm gaan geven weten we nog niet. Uiteraard zijn we net als jullie benieuwd naar de inhoudelijke reacties!

This Post Has 3 Comments

  1. stichtingga

   Op dit moment is onze voorkeur uitgegaan naar de enquete voor de ziekenhuizen. De ervaringen van gebruikers van assistentiehonden vinden wij zeker belangrijk. Er volgen zeker vaker onderzoeken in de toekomst. Deel gerust je ervaringen hier op onze website in het gastenboek, of op onze facebookpagina.

 1. Wanda

  Goed dat dit onderzoek wordt gedaan. Ikzelf ben al bekend met de grove regelgeving in 2 academische ziekenhuizen (LUMC en Erasmus MC) en daar zijn mijn ervaringen erg goed.

  Na een grote operatie in het LUMC mocht mijn hulphond gelijk bij me komen. Zodat hij kon zien en ervaren dat er goed voor me gezorgd werd.
  Natuurlijk is een afdeling waar hoog risico patiënten liggen niet altijd in staat om hulp- of geleidehonden toe te staan. Maar vaak zoeken ze dan wel mee naar een oplossing.

  Toen mijn opa in kritieke toestand in het Groene Hart Ziekenhuis lag heeft de verpleging er alles aan gedaan om mij met mijn hulphond op bezoek te laten komen. Zo hebben ze hem naar een kamer dicht bij de afdelingsdeur verplaatst en daardoor was ik op alle tijden welkom.

  Dat heeft het afscheid van mijn opa vergemakkelijkt. All was said that needed to be said….
  En hij kon bewust afscheid nemen van mijn hulphond die al een tijdje door had dat het einde ging komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *