Zoals breeduit in het nieuws wordt gemeld, geldt er vanaf aanstaande zaterdag (23 januari 2021) een avondklok in heel Nederland. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

Je mag alleen naar buiten als het echt moet en je daarvoor een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ invullen en meenemen (open de link om direct het formulier te downloaden).

Wat is voor assistentiehondenteams een geldige reden om na 21.00 uur naar buiten te gaan?

  • Je mag je (assistentie)hond uitlaten, maar let op; je moet je (assistentie)hond wél aangelijnd uitlaten en je mag niemand meenemen. Je moet dus in je eentje je (assistentie)hond aangelijnd uitlaten. Hiervoor hoef je de ‘Eigen verklaring Avondklok’ NIET in te vullen.
  • Als je (assistentie)hond met spoed naar de dierenarts moet of dringend andere medische hulp nodig heeft. Hiervoor moet je de ‘Eigen verklaring Avondklok’ WEL invullen.

We hebben nog een mededeling voor de mensen met een visuele beperking, afhankelijk van voice-over: het formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ is een pdf-bestand, moet ingevuld en ondertekend worden en is helaas, op dit moment, niet toegankelijk om zelfstandig in te vullen. Hiervan hebben wij natuurlijk melding gemaakt bij de overheid en hopen dat dat opgelost wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *