Een dierentuin verbiedt toegang voor mensen met een assistentiehond. Nu vraagt de dierentuin, op aandringen van Stichting Gebruikers Assistentiehonden na een verzoek ingediend te hebben bij de ombudsman Amsterdam, het College om te beoordelen of hij verboden onderscheid maakt op grond van een chronische ziekte of handicap.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Stichting Gebruikers Assistentiehonden heeft verschillende pogingen ondernomen om met dierenpark Artis het beleid aan te passen als het gaat om toegankelijkheid van personen die afhankelijk zijn van assistentiehonden. Hierop kregen wij geen reactie. Na het inschakelen van de ombudsman in Amsterdam kregen wij uiteindelijk (een uiterst vriendelijke) reactie van het genoemde dierenpark. Besloten is om de vraag wat betreft toegankelijkheid voor te leggen bij het College voor de rechten van de mens.

Aanstaande vrijdag is de hoorzitting en Stichting Gebruikers Assistentiehonden is natuurlijk een informant. Wij gaan uiteraard voor een positieve ontwikkeling als het gaat om toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden, want ook zij hebben het recht om een leuke dag in dit dierenpark te beleven!

This Post Has 2 Comments

  1. Con

    Je laten begeleiden door vrienden en of maatjebuddy is ook.mogelijk.
    Snap dat een dierentuin dit ook als mogelijkheid ziet en daardoor honden niet toestaat. Vooral niet in het geval er verblijven zijn waar dieren vrij rondlopen en de bezoeker hier ook toegang tot heeft. Honden blijven onberekenbaar net zoals mensen wanneer om loslopende en open dierverblijven gaat

  2. Els

    Mensen met assistentiehonden hebben zeker recht op een leuke dag. Echter in Artis komen mensen vrij dicht bij de Artisdieren, die echt niet weten of er een assistentiehond voor hun verblijf staat of een dier dat misschien wel gevaar oplevert. En dan nog niet gesproken over eventuele ziekten die overgebracht kunnen worden. En de behoeften die assistentiehonden moeten doen? moet Artis daarvoor dan hondenuitlaatplekken aanleggen ten koste van de ruimten voor de Artisdieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *