In de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz) wordt bepaald dat onder het verrichten van doeltreffende aanpassingen, in ieder geval het toelaten van assistentiehonden wordt verstaan. Regelmatig gebeurt het echter nog dat assistentiehonden worden geweigerd in openbare gelegenheden, hotels, taxi’s en tal van andere plekken. Dit komt o.a. doordat een assistentiehond niet als zodanig wordt herkend en dat talloze honden als assistentiehonden worden betiteld, terwijl ze dat niet zijn. Het scheppen van helderheid, voor diverse belanghebbenden, is daarom noodzakelijk!

Eye4pets werkt daaraan mee. Zij hebben een tuig voor alle soorten assistentiehonden, dus ook met beugel voor blindengeleidehonden. De door eye4pets aangeboden Tre Ponti Hulp- en geleidehonden tuigen worden in Nederland en België alleen geleverd via eye4pets Shop. Omdat zij het niet wenselijk achten dat een ieder een dergelijk tuig (de gele kleur is voorbehouden aan assistentiehonden) kan aanschaffen, leveren zij slechts aan particulieren die gebruik maken van een assistentiehond via een geaccrediteerde hondenschool en dit kunnen aantonen. Deze gegevens kunnen eventueel bij de Stichting Gebruikers Assistentiehonden en/of de betreffende hondenschool gecontroleerd worden. Hiernaast leveren zij ook aan geaccrediteerde hondenscholen en scholen die de applicant status hebben.

Kijk op de website eye4pets shop assistentiehondentuigen naar de varianten in de opvallende fluor gele kleur die ervoor zorgt dat de hond duidelijk zichtbaar zal zijn. Het geleidehondentuig heeft reflecterende randen rondom het tuig dat zorgt voor extra veiligheid in het donker.